SUSHI večer (12.4.2013)

14.03.2013 08:57

SUSHI večer (12.4.2013) Fotogalerie z akce

Fotogalerie z akce je vložena níže!

Sushi (suši) je tradičním, klasickým japonským jídlem s tisíciletou historií. První zprávy o jeho rozšíření pocházejí již ze 7. století, kdy byla v Asii vlivem buddhismu zakázána konzumace masa, neboť pro přípravu sushi se běžně užívá ryb.
Během své dlouhé historie si každá část Japonska vytvořila místní speciality. Některé z receptů si udržely svou podobu, jiné byly upraveny pro uspokojení moderní civilizace. Jen málokdo ví, že sushi v doslovném překladu znamená kyselá rýže.
Sushi se připravuje ze syrových ryb, krevet, chobotnic, sépií, zeleniny a hub. Také lze použít mnoho dalšího, například avokádo, okurku, listový špenát, ředkev, dýni, bambus, vejce apod.
Sushi zajišťuje bohatý zdroj mastných kyselin, jodu, proteinů a minerálů. Kromě výživové hodnoty je oceňovaná i jeho podoba, častokrát přirovnávána k uměleckému dílu, které vyjadřuje životní styl Japonců.
Říká se, že sushi není jen pokrm, ale životní styl.
Za vznikem sushi vlastně stojí přes tisíc let stará metoda kvašení, které v sedmém století využívali lidé v jižní Asii. Japonští kuchaři si poté osvojili podobný postup - do rýže balili nasolené rybí maso, které se tak mělo zakonzervovat. Původně ale nikdo samotnou rýži nejedl. Dobré nápady ale přicházejí až časem. Asiaté si všimli, že obě potraviny dohromady chutnají skvěle, a tak vznikl pokrm, který japonskou kuchyni proslavil po celém světě.

Restaurace hotelu UNO připravila na 12. dubna od 19:00 hodin přehlídku tohoto tradičního pokrmu a zároveň malé nakouknutí pod pokličku při přípravě jednotlivých druhů sushi pro znalé konzumenty, ale také pro úplné začátečníky, kteří se možná právě zde odhodlají sushi poprvé ochutnat.
Naším hostem je Martin Novák, dlouholetý šéfkuchař, jehož oblíbenou kuchyní jsou právě kuchyně východních států - Čína, Thajsko, Japonsko. Naši gastronomii reprezentoval v 10 čínských městech na akci „Czech days of China“, v Českém domě na OH v Pekingu, na přehlídce české kuchyně v Uzbekistánu nebo ve Francii. Velkou osobní prezentací byla akce „14 dní české kuchyně v Peru“ v hlavním městě Lima.
Pro přehlídku a ochutnávku sushi u nás si připraví uvedené druhy: Nigiri – sushi, Temaki – sushi, Maki – sushi, Sashimi, nabídku California sushi a jiné moderní variace sushi.

Sushi večer v hotelu UNO

SUSHI večer - 12.4.2013

SUSHI večer - 12.4.2013

SUSHI večer - 12.4.2013

SUSHI večer - 12.4.2013

SUSHI večer - 12.4.2013

SUSHI večer - 12.4.2013

SUSHI večer - 12.4.2013

SUSHI večer - 12.4.2013

SUSHI večer - 12.4.2013

SUSHI večer - 12.4.2013

SUSHI večer - 12.4.2013

SUSHI večer - 12.4.2013



Kde se hotel nachází?

T.G. Masaryka 897
562 01 Ústí nad Orlicí 1
Česká republika
Tel.: +420 465 521 256 
Mobil: +420 725 885 155
E-mail:

Kontaktujte nás

Akceptujeme platební karty

   

Na čem si u nás dnes pochutnáte?

Út 27.06.2017

  • 0,3l Česneková s bramborem 17 Kč

  • 0,3l Hovězí vývar se zeleninou a celestýnskými nudlemi 12 Kč

  • 100g Krůtí maso v zelenině, dušená rýže 74 Kč

  • 120g Cikánský kuřecí plátek, kus - kus 78 Kč

  • 120g Sekaná pečeně, nastavovaná kaše, steril. okurka 77 Kč

  • 130g Hovězí nudličky s hrubým pepřem a smetanou, šťouchané brambory 89 Kč

  • 300g Fazolový salát s marinovaným celerem a dresinkem, pečivo 75 Kč

Celé týdenní menu

Nechte se informovat

© 2017, RC AKTIVA s.r.o. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Výměna odkazů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑