Středeční polední nabídka - Maďarská kuchyně - menu (21.10.2015)

18.10.2015 20:26

Středeční polední nabídka - Maďarská kuchyně - menu (21.10.2015)

Maďarská kuchyně se vyznačuje kaloricky bohatými jídly, využívá maso (především vepřové, ale často i telecí) a zeleninu. Typickým kořením je mletá paprika, buď sladká nebo pálivá, která dává jídlu charakteristickou chuť i lákavou červenou barvu. Často se používá i zakysaná smetana. Z pečiva je oblíbený bílý chléb. Pokrmy se připravují zpravidla na sádle.

Historicky vychází maďarská kuchyně z tradice kočovných pastevců: jídlo muselo být rychle hotové a zasytit, připravovalo se ve velkých objemech, odtud obliba vaření v kotlíku. Užívaly se dehydrované pokrmy, které se daly snadno převážet, jako tarhoňa. Maďarskou gastronomii pak ovlivnila i kuchyně turecká a rakouská.


Rauty a servírovaná jídla

zajistíme pro:

Kalendář akcí

Duben 2019
Po Út St Čt So Ne
1 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

« Březen 2019 Květen 2019 »


Kde se hotel nachází?

T.G. Masaryka 897
562 01 Ústí nad Orlicí 1
Česká republika
Tel.: +420 465 521 256 
Mobil: +420 725 885 155
E-mail:

Kontaktujte nás

Akceptujeme platební karty

   

Na čem si u nás dnes pochutnáte?

Čt 25.04.2019

  • 120g Uzená krkovice, dušený špenát, bramborový knedlík 83 Kč

  • 120g Vepřová kýta na houbách, dušená rýže 83 Kč

  • 150g Vepřové koleno na černém pivu, šťouchané brambory 95 Kč

  • 350g Makovec sypaný cukrem, ovoce 83 Kč

  • 0,3l Cibulová s opečeným chlebem 18 Kč

Celé týdenní menu

Nechte se informovat

© 2019, RC AKTIVA s.r.o. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Výměna odkazů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑