Holandská kuchyně (25.3.2015)

23.03.2015 11:18

Holandská kuchyně (25.3.2015)

I když holandská kuchyně není ve světě tak známá jako jiné kuchyně, přesto se najde pár receptů, které stojí za ochutnání.

Připravili jsme pro Vás ochutnávku z této kuchyně již tuto středu během poledního menu.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

restaurace hotelu UNO


Holanská strava stojí především na bramborách a dušené zelenina.

Holandskou klasikou je pokrm Hutspot. Povídá se, že jídlo vzniklo ze zbytků pečených brambor, které za sebou nechali španělští okupanti, když v roce 1574 prchali za dramatických okolností z Leidenu. Vyhladovělí obyvatelé přidali dušenou mrkev a cibuli, rozšťouchali a recept byl na světě.

Největší lahůdkou zdejší kuchyně jsou holandské sýry. Vyrábí se především v provinciích Severní a Jižní Holandsko. Jde o tvrdý sýr s vysokým podílem mléčného tuku a bílkoviny. Název má podle místa výroby. Edammer = z Edamu, Goudse = z Goudy, Leerdammer, Maaslander atd. Drobných výrobců je mnoho.


Rauty a servírovaná jídla

zajistíme pro:


Kde se hotel nachází?

T.G. Masaryka 897
562 01 Ústí nad Orlicí 1
Česká republika
Tel.: +420 465 521 256 
Mobil: +420 725 885 155
E-mail:

Kontaktujte nás

Akceptujeme platební karty

   

Na čem si u nás dnes pochutnáte?

Út 24.04.2018

  • 0,3l Gulášová 17 Kč

  • 0,3l Drůbeží vývar se zeleninou a vaječným svítkem 12 Kč

  • 100g Masové kuličky v rajské omáčce, těstoviny 75 Kč

  • 120g Hovězí maso v mrkvi, vařené brambory 79 Kč

  • 120g Krůtí maso po uhlířsku, kus-kus 79 Kč

  • 140g Vepřové medailonky pana Sládka, smažené bramborové knedlíky 89 Kč

  • 300g Cizrnový salát s cibulkou, okurkou, paprikou a dresinkem, pečivo 75 Kč

Celé týdenní menu

Nechte se informovat

© 2018, RC AKTIVA s.r.o. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Výměna odkazů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑