Holandská kuchyně (25.3.2015)

23.03.2015 11:18

Holandská kuchyně (25.3.2015)

I když holandská kuchyně není ve světě tak známá jako jiné kuchyně, přesto se najde pár receptů, které stojí za ochutnání.

Připravili jsme pro Vás ochutnávku z této kuchyně již tuto středu během poledního menu.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

restaurace hotelu UNO


Holanská strava stojí především na bramborách a dušené zelenina.

Holandskou klasikou je pokrm Hutspot. Povídá se, že jídlo vzniklo ze zbytků pečených brambor, které za sebou nechali španělští okupanti, když v roce 1574 prchali za dramatických okolností z Leidenu. Vyhladovělí obyvatelé přidali dušenou mrkev a cibuli, rozšťouchali a recept byl na světě.

Největší lahůdkou zdejší kuchyně jsou holandské sýry. Vyrábí se především v provinciích Severní a Jižní Holandsko. Jde o tvrdý sýr s vysokým podílem mléčného tuku a bílkoviny. Název má podle místa výroby. Edammer = z Edamu, Goudse = z Goudy, Leerdammer, Maaslander atd. Drobných výrobců je mnoho.


Rauty a servírovaná jídla

zajistíme pro:

Kalendář akcí

Září 2019
Po Út St Čt So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

« Srpen 2019 Říjen 2019 »


Kde se hotel nachází?

T.G. Masaryka 897
562 01 Ústí nad Orlicí 1
Česká republika
Tel.: +420 465 521 256 
Mobil: +420 725 885 155
E-mail:

Kontaktujte nás

Akceptujeme platební karty

   

Nechte se informovat

© 2019, RC AKTIVA s.r.o. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Výměna odkazů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑