Francouzská kuchyně (25.2.2015)

22.02.2015 22:12

Francouzská kuchyně (25.2.2015)

Popsat stručně francouzskou kuchyni by bylo velmi obtížné, proto se omezíme na pár základních a skvělých pokrmů, se kterými se nejčastěji setkáte na svých cestách po Francii, stejně jako ve francouzských restauracích po celém světě.

Francouzská kuchyně používá mnoho koření. Je to pestrá kuchyně, bohatá na ryby, mořské plody, masové výrobky, maso, omáčky, víno, sýry, houby, bylinky a mnoho dalšího. Také čerstvá zelenina je ve francouzské kuchyni velmi důležitá, stejně tak i čerstvé pečivo, především slavné francouzské bagety.

Maso Francouzi milují ve všech možných úpravách, steaky, dušené ragú, vyrábějí z něj nejrůznější paštiky (terrine nebo pâté). Z masa konzumují, hovězí, vepřové, skopové, jehněčí, drůbež, králíky, zvěřinu, ryby a mořské plody. Vnitřnosti jsou ve Francii velmi oblíbené, například ledvinky, dršťky, žaludky nebo játra, které především z hus a kachen jsou slavné po celém světě. Za francouzskou specialitu také platí žabí stehýnka a šneci.

Mezi mořské plody konzumované s oblibou musíme na prvním místě zařadit ústřice, kterých se ve Francii pěstuje mnoho druhů, rozdílných tvarů. Ústřice tak mají mnoho názvů a ještě se číslují dle velikosti. Dále pak konzumují slávky, hřebenatky (mušle svatého Jakuba), raky, kraby, langusty a nejrůznější druhy malých mořských šneků a mušlí (Coquillages).

(zdroj: http://www.restaurant-guide.cz)


Rauty a servírovaná jídla

zajistíme pro:

Kalendář akcí

Prosinec 2017
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

« Listopad 2017 Leden 2018 »


Kde se hotel nachází?

T.G. Masaryka 897
562 01 Ústí nad Orlicí 1
Česká republika
Tel.: +420 465 521 256 
Mobil: +420 725 885 155
E-mail:

Kontaktujte nás

Akceptujeme platební karty

   

Na čem si u nás dnes pochutnáte?

St 13.12.2017

  • 0,3l Drůbeží vývar s nudlemi a masem 23 Kč

  • 150g Hovězí lístky s kořeněným přelivem, zapékané bramborové pyré s cibulkou 103 Kč

  • 160g Kuřecí prsa protýkaná anglickou slaninou a sušenými rajčaty, šťouchané brambory 103 Kč

  • 180g Marinovaný vepřový steak se ztraceným vejcem, opékané brambory s česnekem 103 Kč

  • 0,3l Hovězí vývar se zeleninou a svítkem 12 Kč

  • 100g Vepřová plec s anglickou slaninou a pórkem, dušená rýže 75 Kč

  • 300g Tvarohové krokety s ovocnou omáčkou a zakysanou smetanou 75 Kč

Celé týdenní menu

Nechte se informovat

© 2017, RC AKTIVA s.r.o. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Výměna odkazů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑